På mode: Køkkener i træ

For mange mennesker er køkkenet hjemmets hjerte. Derfor er det også vigtigt, at det er et behageligt sted at opholde sig. Æstetik er dog ikke alt – Køkkenet skal trods alt også have en praktisk funktion. Køkkener i træ er perfekte til at dække begge behov.

Vær med på moden

Det naturlige og organiske er populært som aldrig før. Køkkener i træ udstråler elegance, simplicitet og ikke mindst, at du er i forbindelse med dig selv og dine omgivelser. Derfor er de naturlige køkkener i høj kurs.

Mange forskellige former for træ er på mode. Nogle af tidens mest populære træsorter er poppeltræ, egetræ og kirsebærtræ.

Fordi køkkener i træ er så unikke, kan du typisk også selv være med fra start til slut. Enkelte producenter tilbyder endda, at du selv kan vælge de stykker af træ, dit køkken skal blive til af. Mulighederne er mange, så sørg også for at få kyndig rådgivning med i bagagen.

Du kan f.eks. vælge en bordplade af massivt træ, og lad skuffer og skabe have en front af f.eks. ask eller eg. Disse træsorter er lettere, og særligt når de bliver lavet til finér, er det let at arbejde med.

Fordele ved et køkken i træ

Mange afholder sig fra køkkener i træ, fordi de tror, at det kræver mere vedligeholdelse end almindelige køkkener. Det passer til dels, men faktisk er det hovedsageligt bordpladen, du skal koncentrere dig om. Den skal fra tid til anden slibes og have en omgang olie, så den holder sig pæn. Herefter skal du ikke bekymre dig om hverken skjolder eller pletter. Et køkken af træ er nemt at rengøre.

Faktisk er køkkener af træ også langt mere hygiejniske end sine alternativer.

Derudover er køkkener i træ også nemme at tilpasse. Det betyder, at du kan gøre dine vildeste køkkendrømme til virkelighed. Fordi der er tale om et organisk materiale, kan der saves, skrues og bores præcist som du drømmer om.

Slutteligt er prisen på trækøkkener også en fordel, da det ofte er et prisbilligt alternativ. Derudover får du et unikt og levende køkken, der har en patina, du ikke finder andre steder.

Sådan indretter du et hyggeligt køkken

Fordi køkken er et socialt rum, bør du ikke gå ned på indretning og design. Det er trods alt et rum, hvor man bruger meget tid.

Du kan enten vælge at gemme dine krus og tallerkner væk i dit køkken af træ. Det kan dog også se stilfuldt ud at udstille sine flotteste porcelænsserier, elegante vinglas eller andre ting, du hyppigt bruger, på åbne hylder.

Hvis du kan lide at bruge kogebøger i din madlavning, kan du også udstille disse. Det er særligt interessant, hvis du i dit køkken ynder at kokkerere efter anderledes opskrifter, har en forkærlighed for en bestemt verdensdel eller bare gerne vil ligne en, der kan lide at lave mad.

Er dit køkken også din spisestue, kan du pynte med elegante lysestager, friske blomster og dekorative dækkeservietter på spisebordet. Det emmer af liv.