Siger Escaperoom dig noget?

Hvis ikke, læs videre, det er ret spændende.

Der findes millioner af computerspil i verden og der kommer stadig nye. Mange har beklaget at computerne berøver os realiteten. Den virkelige verden taber og vi bruger mere og mere tid med computeren. Det er i dag ikke længere kun computeren. Der findes i dag jo et helt virtuelt univers.

Dette univers er tilgængeligt 24/7, året rundt, og lige meget hvor i den virkelige verden du befinder dig. Det er tilgængeligt via pc, tablet eller smartphone og findes nu også i 3D.

Det virtuelle univers består af spil, diverse interaktioner, sociale netværk, streaming tjenester og meget mere.

Fra reel til virtuel, men i omvendt rækkefølge

Normalt er det sådan at dette virtuelle univers prøver at efterligne den virkelige verden. Stort set alle computerspil kan føres tilbage til spil vi har spillet længe før ideen til en pc var født. Dungeons and Dragons er et godt eksempel. Denne gamle klassiker har været matrixen til tusindevis af forskellige computerspil. Men Escaperoom Copenhagen er anderledes.

Med Escaperoom er rækkefølgen stillet på hovedet. Escaperoom Copenhagen er virkeliggørelsen af en spilide der blev udviklet til computeren. Så kom nogen på den glimrende ide, at det kunne være endnu mere spændende i den virkelige verden.

Det er måske det første real-live spil som er affødt af et computerspil. Men det bliver helt sikkert ikke det sidste. Så, hold øje med fremtiden, den virkelige verden er begyndt at slå tilbage.

Hvad går Escaperoom Copenhagen ud på?

Escaperoom, aka Escape rooms eller Escape games, er et spil der kræver teamarbejde. Du skal med dit team løse et problem indenfor en begrænset tid.

Spillet foregår i et eller flere rum, som er fyldt med forskellige udfordringer der kun kan løses i teamarbejde. For at gøre det mere spændende spilles der også mod uret.

Der bruges både temaer og rekvisitter, mysterier og skjulte ledetråde. Typisk skal du løse udfordringerne indenfor en time. Spillet indeholder næsten altid at der skal findes gemte objekter, hemmelige koder og hints. Udfordringerne er skruet sammen sådan at de kun kan løses igennem effektiv kommunikation. Der skal tænkes udenfor boksen og der skal arbejdes sammen på måske helt nye måder.

Escaperoom Copenhagen er en glimrende ide til en polterabend, eller som spændende underholdning for en gruppe venner eller en familie. Det fremmer teamgejst og kreativ samarbejde på kryds og tværs.

Og så er det selvfølgelig hylende sjovt.

Timequest Live Escape Game

Det er navnet på den københavnske virksomhed som tilbyder Escaperoom Copenhagen. Den ligger på Lille Strandstræde 11 – 20 i Kbh, tæt ved Nyhavn. Der er plads til 35 personer og der findes 6 tematiserede rum.

Der findes også en udendørs variant: Outdoor Escape Games. Så klaustrofobi er ingen undskyldning for ikke at prøve det.

Escaperoom er en blanding af rollespil, quiz og eventyr. Inspirationerne til de forskellige udfordringer kommer oftest fra virkelige hændelser eller fra film.

Jeg har en plan…

Et af Escaperoom Copenhagens temaer er Olsen Banden. Olsen Banden spillene er udviklet i samarbejde med Nordisk Film for at være så autentisk som mulig. I rollerne som Egon, Yvonne, Kjeld, Børge eller Benny skal dit team virkeliggøre en af Egon Olsens geniale planer.

Den sidste plan endte som bekendt altid med at Egon røg i spjældet. Det har dog kun inspireret ham til en endnu genialer plan. Og denne gang skal og vil den lykkes.

Det bliver så din og dit holds opgave at sørge for.

Her kan du vise at du kan overhale Olsen Banden indenom.

Men Olsen Banden er kun et af mange temaer. Du kan også prøve at stjæle Nordstjernen, verdens største diamant. Du kan prøve at bryde ud af Alcatraz, forhindre at en dødelig virus spreder sig over København og meget mere.