Rensning af tagrender

Trænger dine tagrender til at blive renset? Så er der mange gode grunde til at få det fikset. Renses tagrender ikke i tide, så kan nemlig det føre til fugtskader i tagkonstruktionen og i murværket, hvilket yderligere kan fremme bl.a. råd, skimmelsvamp, fugeskader m.m. hvilket kan være rigtig besværligt og dyrt at få bekæmpet. Læs med her, og bliv klogere på rensning af tagrender, samt hvordan du holder dem vedlige.

 

Få professionel hjælp til rensning af dine tagrender

Tagrenderensning er en af de sure pligter, som hører med til det at være husejer. Dog kan det være ret besværligt at gøre selv, da det kræver en række af effektivt udstyr. Derfor kan det være en god løsning at få en professionel, som har erfaring med rensning af tagrender, til at komme ud gøre det for dig.

 

De fleste firmaer har et specialudviklet støvsugersystem, som kan rense tagrender i flere meters højde. Dette gør, at de kan rense tagrender fra jorden, og på denne måde undgår at skulle benytte stige og stillads, og dermed mindsker risikoen for uheld og for at beskadige murværk, udhæng eller tagrender.

 

Din forsikring dækker ikke eventuelle skader

Udover at det kan have forskellige sundhedsskadelige konsekvenser, hvis man ikke holder sine tagrender rene, så kan det også blive utrolig dyrt for pengepungen. Mange forsikringsselskaber har nemlig fået større fokus på risikovurdering, og mange husejere vil derfor opleve, at forsikringsselskaberne sender en vurderingsmand ud, som vil tjekke op på, hvor godt du passer på din bolig.

 

Opdages det af vurderingsmanden, at tagrenderne er stoppet, så kan det give problemer med forsikringen. I de fleste tilfælde vil du komme til at skulle betale mere i forsikringspræmie, eller du vil risikere nedslag i erstatningsudbetalingen for skader, der er blevet forværret af indtrængende fugt.

 

Videoinspektion

Er du i tvivl om hvorvidt, dine tagrender trænger til at blive renset eller ej, så har du også mulighed for at få en videoinspektion af dine tagrender. Men en videoinspektion kan du få en professionel vurdering af, hvorvidt dine tagrender trænger til en rensning på nuværende tidspunkt, eller om det eventuelt kan vente til det efterfølgende år. På denne måde undgår du at bruge tid og penge på en unødvendig rensning.

 

Få en serviceaftale

En fast serviceaftale er også en god løsning, hvis du vil undgå at dine tagrender bliver stoppet. Med en fast serviceaftale vil der jævnligt blive tjekket op på dine tagrender, og der vil dermed blive sørget for, at de aldrig når at blive stoppet til. I de fleste tilfælde vil du med en serviceaftale også få en billigere pris ved rensning af dine tagrender, når det vurderes at de trænger til en rensning.

 

De fleste tagrensningsfirmaer tilbyder rensning uanset hvor slemt det står til, og uanset hvilken størrelse dit hus har. Der er altså dermed ingen undskyldninger for ikke at få det gjort.

 

Så hvorfor ikke bestille en tid til et tagrendetjek allerede i dag? og gør dig selv, din pengepung og ikke mindst dit hus en kæmpe tjeneste.