Hash kan give større problemer

Helt grundlæggende så er hash ikke godt. Det er nemlig blevet meget hyppigt, at dem som lige skal prøve hash eller lignende, de i sidste ende bliver afhængige og får et misbrug. Hash giver rigtig mange problemer, som kan ødelægge og gøre hverdagen for en bruger meget besværlig og uoverkommelig. Hash er den mest udbredte form for cannabis. Det er det næstmest udbredte efter alkohol. Det er et rusmiddel, som udvindes af hampeplanten, som indeholder stoffet THC. THC findes også i andre rusmidler som pot, skunk og lignende. Dog varierer styrken af THC-stoffet i de forskellige produkter. Den mest almindelige måde at indtage hash på, er ved at ryge det sammen med tobak. Dog blander nogle det også i enten mad eller te. Den rus som opleves, vil som regel varer i længere tid, samtidig med den er svær at styre, når det er man spiser eller drikker stoffet.

Hvad er hashrusen

Det der sker under hashrusen er, at dine sanseoplevelser og dit humør bliver ændret markant. Du vil formentlig opleve, at lys og lyde bliver mere intense, når det er du er påvirket. De første gange du prøver hash eller, hvis du sjældent indtager det, så kan du også opleve, at du bliver opstemt og oplever grineflip og det man kalder for et ædeflip. Mange vil også opleve, at hashrusen er meget afslappende og beroligende, men nogle oplever også panikangst eller i værste fald en psykose. Efter regelmæssig indtagelse af hash, vil din krop med tiden opleve en tolerance, hvilket også ender ud i, at din krop udvikler sig til at blive mindre påvirket af den mængde du plejede at tage. Hvilket er grunden til, at man så begynder at tage en større dosis, for at opnå en større og vildere følelse.

Hvornår kan hash være specielt farligt?

Det er meget forskelligt fra individ til individ, hvordan man reagerer på hash. Hvis du har en psykisk lidelse, så skal du passe meget på, da du vil være særligt sårbar. Det skal samtidig også siges, at det ikke er alle mennesker som bliver glade, ved indtagelsen af hash. Nogle mennesker oplever den modsatte effekt, så de bliver nedtrykte over det. Hvis det er man dagligt bruger cannabis, så skal man overveje, hvad det er man har gang i. Forskning viser nemlig, at ved daglig indtagelse, så øger man risikoen for en psykose med 3-5 gange, hvilket er meget. Du kan læse meget mere her https://www.alfakbh.dk/hashmisbrug/.

Hvor længe varer rusen?

Længden af rusen afhænger selvfølgelig af mængden, men de varer typisk i 3-4 timer, men hashen vil så blive i kroppen i længere tid. Hash påvirker nemlig evnen man har til at opfatte, huske og handle i helt op til et døgn efter indtagelsen. Det vil samtidig kunne spores og ses i kroppen flere uger efter, at man indtog det.

Afhængigheden som man skal undgå

Det er vigtigt man tænker sig om, da man kan komme til et punkt, hvor man ikke kan stoppe med at ryge. Jo længere man så venter med at søge hjælp, jo sværere bliver det i sidste ende, når det er man skal ud af sin afhængighed. Det er vigtigt man undgår den onde cirkel. Det sker typisk, hvis man prøver at stoppe med sit indtag af hash, som så for mange ender ud i, at de føler sig rastløse, irriteret eller andet. Der er det så problemet opstår, da mange tit ender med at falde tilbage, hvor de så tager fat i hash igen, da de havde det bedre da de røg. Det er netop den onde cirkel, som man skal undgå at ende i.