Flådestyring sikrer optimal drift

Har du som virksomhedsejer mange firmabiler, som du skal holde styr på i løbet af dagen? Der kan for eksempel være behov for opgavestyring, elektronisk kørebog, kommunikationssystem og lignende i firmabilerne. Alt dette er for at gøre den konkrete medarbejders arbejde nemmere, så vedkommende slipper for at bruge en masse tid på administrativt arbejde. Det kan også være, at virksomheden har brug for hjælp til en effektiv ruteplanlægning eller lignende. Uanset hvad kan det være en rigtig god ide at anvende professionel flådestyring.

Hvad er flådestyring?

Flådestyring er en smart GPS-løsning, som blandt andet kan sørge for at overvåge alle virksomhedens biler, så man hele tiden kan se, hvor de befinder sig henne. Ved hjælp af dette system kan du få et fyldestgørende overblik over hele din flåde – det vil sige din samling af for eksempel firmabiler. Med dette smarte system kan du for eksempel se lige præcis, hvor dine firmabiler befinder sig henne på det pågældende tidspunkt. Du kan for eksempel se, om dine ansatte kommer ud til kunderne til tiden, ligesom du også kan se, hvor lang tid de er hos hver enkelt kunde. Du kan også se, hvor lang tid de for eksempel bruger om dagen på at holde i kø.

Hvorfor kan det være en god ide?

En af de helt klare fordele der er i forbindelse med flådestyring er, at du som virksomhedsejer har mulighed for at effektivisere virksomheden. Dermed kan du også minimere dine omkostninger i virksomheden. Dette kan for eksempel lade sig gøre ved, at du kan effektivisere ruteplanlægningen. Det kan også lade sig gøre ved, at du kan anvende et smart kommunikationsværktøj med dine ansatte. Du kan for eksempel chatte med chaufførerne i bilerne, og dermed kan du let hjælpe dem undervejs i løbet af deres arbejdsdag.

Du kan også øge effektiviteten ved at sørge for, at dine ansatte kører via de mest ideelle ruter i løbet af dagen. Her kan man for eksempel vælge, om man vil køre den korteste, den hurtigste, eller om man hellere vil spare penge på økonomien og dermed køre den mest økonomiske rute. Uanset om man vælger den ene eller den anden rute, så kan man i rigtig mange tilfælde enten helt undgå, eller som minimum skære ned på spildtid og køer i trafikken.

Du kan for eksempel også slukke for bilens motor, uanset hvor den pågældende bil befinder sig henne. Det er smart, hvis bilen for eksempel står i tomgang, eller hvis chaufføren har glemt selv at slukke bilen.

Mål dine ansattes performance

Ved at anvende et simpelt system til flådestyring har du faktisk også mulighed for at måle dine ansattes individuelle performance og belønne dem, hvis de har gjort en ekstra god indsats. Det vil dine medarbejdere helt sikkert sætte pris på.

De ansatte kan for eksempel køre bilen i såkaldt ECO-drive, og du kan dermed se, hvilken chauffør der for eksempel kører mest økonomisk. På den lange bane kan dette spare virksomheden for tusindvis af kroner hvert år, hvis alle chauffører har et ekstra fokus på dette.