Sådan holder man en god børnefødselsdag på budget

Det behøver ikke at være svært og dyrt at holde en uforglemmelig børnefødselsdag for den lille. Der er mange, der tror, at man skal ud med den store pengepung for at give barnet en god dag. Her er et par forslag til, hvordan man holder en speciel dag for dem, uanset hvilket budget man arbejder med.

Man behøver ikke bruge alverdens

Man behøver ikke at lege en svømmehal eller en bowlingbane for at holde en god børnefødselsdag. Der er mange, der ser det som en konkurrence for forældre, hvor det handler om, hvem der bruger mest på dagen. Det er ikke tanken her. Er man skarp i køkkenet og kan trylle gode pizzasnegle og pølsehorn frem, så kan barnet give det til de andre allerede i skoletiden. Det er bare at spørge læreren først, og så er der allerede pluspoint.

Når børnene herefter rykker hjem

Her er et par små fif til, hvordan man gør fødselsdagen hjemme i huset lidt mere speciel. Når venner og veninder af barnet er på besøg, så er det godt at have små stationer med sjove aktiviteter. Det kan for eksempel være leg med vand og sæbe, hvor der kan pustes bobler. Det er selvfølgelig kun, hvis vejret er godt udenfor. En af de bedste ting, som man kan gøre, er at skabe lidt god stemning allerede fra starten af festen. Her kan slik i balloner være en fantastisk idé. Hvis man placerer lidt slik i balloner og puster dem op for derefter at lade børnene sprænge dem, så kommer der hurtigt gang i den. Det er en skøn ting at starte eftermiddagen med.

Tips til børnefødselsdag på budget

Når man holder fødselsdag for den lille, kan det blive en dyr affære. Det er lidt afhængigt af, hvor mange man inviterer, men regningen kan hurtigt løbe op. Man kan derfor overveje, om det er hele klassen, der skal inviteres. Især hvis barnet egentlig mest bare ønsker at holde fødselsdag med de nærmeste venner og veninder. Ellers er der her et forslag til en uforglemmelig og billig børnefødselsdag, hvor de alle kan give den fuld gas. Man behøver dog ikke at holde den uden for hjemmet. En simpel dag i huset kan sagtens gøre det. Et godt tip er at lægge tidspunktet for fødselsdagen i et tidsrum, hvor ingen af gæsterne forventer et fuldt måltid. Det kan eksempelvis være lige efter skole, hvor alle ved, at der ikke er aftensmad. På den måde sparer man lidt på omkostningerne.