Sådan gør du haven forårsklar

Står du også med en smuk have, som du skal have gjort forårsklar? Mange danskere har haver, de ikke helt ved, hvad de skal gøre med. Men en rigtig god årstid at tænke på haven er i foråret. Her skal alle planterne nemlig plantes, og du kan hurtigt gøre din have klar til de lyse sommeraftener og hygge i haven. Læs med her i denne artikel og find ud af, hvordan du nemt kan gøre din have forårsklar – for eksempel med plantekasser.

Sørg for at basen er i orden

Det første du skal ordne, når du gerne vil have en smuk have til det kommende forår og sommer er at sørge for, at basen er i orden. Det handler for eksempel om, at der er nok jord i haven, så du kan plante græs. Eller at der er græs overalt i haven, og at det er velplejet, hvis du allerede har græs. Det handler også om lige at klippe hækken, så den ikke ser alt for bevokset ud. Alt i dette step handler altså om at skabe en god baggrund til alle de kommende ting, du skal lave i haven – som for eksempel at sætte plantekasser derud.

Find nogle smukke plantekasser

Det andet du så skal ordne, når du gerne vil have en smuk have til det kommende forår og sommer er at finde nogle smukke plantekasser, som du kan plante nogle flotte blomster og planter i. Når du allerede har sørget for, at basen i haven er i orden, vil du også meget nemmere kunne finde ud af, hvad du egentlig gerne vil have af kasser til dine planter. Måske vil en kasse i træ være perfekt, hvis du allerede har en træterrasse i haven. Eller måske vil en kasse i beton eller sten være et must, hvis din terrasse er af fliser? Mulighederne er uendelige, når det kommer til plantekasser.

Det handler egentlig mest om at finde en i det materiale, du synes er mest passende. Og så selvfølgelig en kasse, som passer i størrelsen til din have. Hvis du har en lille have, vil en lille plantekasse passe bedst, men hvis du derimod har en stor have, vil en stor kasse eller mange små måske være den bedste løsning. Du kan finde smukke plantekasser på linket her.

Plant i plantekasserne

Det tredje du så skal ordne, når du gerne vil have en smuk have til det kommende forår og sommer er at finde de helt rigtige planter og blomster til dine nye plantekasser. Måske vil du gerne have en masse spiselige ting i din have? Så er jordbærplanter og diverse krydderurter helt perfekte i plantekasser. Hvis du gerne vil have en smuk og farverig have, skal du måske undersøge et par forskellige blomster. Der findes nemlig utroligt mange forskellige blomster derude, og de skal alle passes på hver deres måde. Husk dog at de fleste planter ikke kan tåle frost, når de lige er blevet plantet. Og hvis du gerne vil have planterne i mange år, skal de kunne tåle frost, når de er fuldvoksne.