Plager dit barn om et dyr? Læs om fordele og ulemper de forskellige kæledyr

Det kan være meget fornuftigt at give sit barn et kæledyr. Et barn kan lære rigtig meget af at have et kæledyr, og de lærer f.eks., hvordan man skal vise omsorg og være forsigtig omkring noget, der er levende. Er din datter eller søn meget lille, så kan det være en god idé at sætte sig ned med dem og fortælle, hvordan det er at have et dyr, og hvordan man skal passe på dem. I denne artikel kan du læse lidt om fordele og ulemper ved de forskellige dyr, når det kommer til børn.

 

Hunden er et stort ansvar for børn

Der er mange børn, der plager om at få en hund. Men der er sikkert også flere forældre, der har prøvet, at det er dem, der ender med at gå tur med hunden og passe den. Det kan f.eks. være, når dit barn bliver lidt ældre og begynder at interessere sig for andre ting. Hvis du dog selv godt kunne tænke dig en hund, så I er flere, der har lyst til at bruge tid på den, så kan det være en god investering til hjemmet. Her skal du dog læse op på, hvilke hunde der er gode til børn. Derudover skal man ofte træne socialisering med sin hund, allerede når den er hvalp.

 

Gider du ikke dyr i hjemmet? Prøv med fisken

Hvis du faktisk slet ikke selv gider at have dyr i hjemmet, men du gerne vil gøre din datter eller søn glad, så kan du måske være heldig at kunne overtale ham eller hende til at få en fisk. Det er noget, der faktisk også kan pynte i hjemmet.

 

En kat kan være det perfekte match

Hvis et barn kan være forsigtig omkring en kat, så kan det være det perfekte dyr at tage ind i familien. Man kan nemlig godt ligge og putte med en kat, man kan lege med den, og så kræver den ikke så meget. Det er ikke et lige så stort ansvar at have en kat, og her skal du heller ikke blive bekymret for, om det er dig, der ender med at skulle gå tur med den. Find kæledyr nemt på nettet, så du kan komme i gang.

 

En gnaver til hjemmet?

Har man mindre børn, så kan det også være en idé at finde et mindre kæledyr til dem, der ikke kræver så meget. Det kan også være, at man ikke selv kan overskue, at der skal løbe et dyr rundt i huset, og hvis det er tilfældet, så skal du måske lede efter et dyr, der sidder i bur. Der er f.eks. en masse forskellige former for gnavere, sm fungerer rigtig godt som kæledyr – også til små børn. Det kan f.eks. være dyr som en hamster, et marsvin, en kanin eller andet. Hvis man virkelig vil have det sjovt, så kan man også vælge at få chinchillaer, men de har også brug for at komme en del ud, så de virkelig kan springe rundt.