Hvad er fordelene ved en sit on top kajak?

At have en kajak kan være fantastisk, og noget hel særpræget. Det kan give et fantastisk afbræk fra hverdagen, og det er en perfekt hobby hvis man elsker at komme udenfor. Det kan også give en helt unik oplevelse at se verden fra vandet, fordi vi alle er så vant til at se vores omgivelser på en gåtur eller løbetur. Også hvis du ønsker ekstra motion i din hverdag, så er kajakken et rigtig godt stykke træningsværktøj. Spørgsmålet er, hvilken slags kajak skal man vælge? Der findes mindst en håndfuld typer af kajakker, og de har alle sammen fordele og ulemper.

Perfekt ledsager til fisketuren

Folk som kan lide at fiske og dykke, ved at en sit on top kajak er det perfekte valg når man ønsker sikker og stabil transport ude på vandet. Rigtig mange fiskere anvender en sit on top kajak, og den har en række forskelle fra den traditionelle havkajak eller turkajak.

Som man nærmest kan høre på navnet, bruger man en sit on top kajak ved at sidde ovenpå den. Denne slags kajak er forskellig fra havkajakken og turkajakken, fordi man sidder ovenpå båden, i stedet for at sidde nede i den. Når man sejler i turkajak og havkajak, sidder man i båden. Sit on top er perfekt til fiskeri, fordi det er nemt at have sit grej med på båden. Det er derudover nemmere at komme tilbage på båden, hvis man skulle falde i, fordi den er meget stabil og åben.

Meget god stabilitet og manøvredygtighed

Den helt store fordel ved en sit on top kajak er, at den er meget stabil. Derfor er den perfekt til hvis du ønsker at blive tryg ved at sejle på en nem og sikker måde. Bliv fortrolig med vandet, inden du begiver dig ud i en mere strømlinet kajak. En anden fordel ved sit on top kajakken er, at den er nem at komme op på igen efter man kæntrer.

Ulempen ved almindelige kajakker er, at man har benene siddende nede i et hul. Det kan derfor være svært at komme ind i båden igen, efter man er havnet i vandet. Dette skal du slet ikke bekymre dig om hvis du vælger en åben kajak. En sit on top kajak giver dig den ultimative følelse af sikkerhed og tryghed når du er på vandet. Derudover er denne type meget manøvredygtig, og det betyder at du nemt kan korrigere din kurs. Manøvreringsevnen gør det også nemt at sejle i snævre åer og i havnebassiner hvor man skal styre rundt om andre både.

Perfekt til begyndere og øvede

Sit on top kajakken er et perfekt valg til både begyndere og øvede. Hvis du allerede har en hobby på vandet såsom fiskeri eller dykning, så er sit on op kajakken et perfekt valg. Den åbne konstruktion gør det nemt at medtage fiskestang og madding, eller iltflaske og svømmefødder. Når du sætter dig på en sit on top kajak, vil du få en rigtig god og tryg færden på vandet.