Find en autoriseret psykolog i København

Livs-krise eller sygdom kan utvivlsomt ramme alle og enhver. Heldigvis er diverse myter om mental sundhed efterhånden ved at være punkteret, og de fleste mennesker ved, at psykisk trivsel er mindst lige så vigtig som mental.

Derfor er det heldigvis heller ikke længere et lige så stort tabu at opsøge støtte og behandling i forbindelse med mentale lidelser som stress, angst eller depression. Leder du efter en autoriseret psykolog i København, så klik ind på https://www.psykologenikbh.dk, og opdag en dygtig psykolog i København med speciale i hjernen og metakognitiv terapi.

Bliv hjulpet af metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er kommet for at blive, i København såvel som i alle større byer. Metoden har sit fokus på tankemønstre og tankeprocesser og er særligt velegnet til dig, som ønsker at bekymre dig mindre. I stedet for at dykke ned i de enkelte angsttanker og grublerier, arbejder man i metakognitiv terapi med at udpege de uhensigtsmæssige mønstre og blive bedre til at håndtere dem. Grundtanken er, at så vel som kroppen kan hele sig selv, kan sindet i vid udstrækning det samme, hvis det får lov.

Jo bedre, du bliver til at håndtere dine mere eller mindre hensigtsmæssige tankemønstre, jo mere frihed vil du opleve i dit liv. Metakognitiv terapi har for ufatteligt mange mennesker med angst, stress eller depression, ført til varig bedring og øget livskvalitet. Denne terapiform løser ikke blot problemer, du står med nu og her, men fokuserer desuden på at ruste dig til fremtiden.

Både syge og pårørende kan have glæde af samtaler med en professionel i København. Idet enormt mange mennesker har psykiske lidelser, lever enormt mange mennesker som pårørende – og at være pårørende er hårdt i sig selv. Faktisk anbefales det, at pårørende søger hjælp og støtte, for at den svære situation ikke skal føre til øget bekymring, stress eller angst. Psykisk sygdom smitter ikke, men vi mennesker påvirker hinanden, når vi har det svært.

Vælg en psykolog, du kan være tryg ved

Noget af det, du skal være allermest opmærksom på, når du leder efter en ny og dygtig psykolog i København, er, om du føler dig tryg ved vedkommende. Din kommende psykolog skal både virke fagligt dygtig og relevant for netop dig og dine problematikker, og dertil kommer, at du og din terapeut er nødt til at have en god kemi mellem jer. Det er nemlig svært at åbne op, dele og tale frit med en psykolog, som man ikke stoler på. Tillid er fuldkommen essentielt for et godt samarbejde mellem jer begge.

Nogle gange kræver det op til flere samtaler med en psykolog at opdage, om man har en god kemi med vedkommende. Der er derfor aldrig nogen skam i at afbryde forløbet med en given terapeut efter en eller flere sessionen, hvis man opdager, at det bare ikke føles helt rigtigt. Dette er almindeligt anerkendt, og du bør ikke føle nogen dårlig samvittighed over at lytte til dig selv. Sørg blot for, at du finder en ny psykolog, og ikke dropper at finde kvalificeret støtte og vejledning.