Find den rigtige køreskole

Når du skal til at tage kørekort, så er det vigtigt, at du vælger den rette køreskole. Bor du i en mindre by, så er der måske ikke så mange at vælge imellem, men bor du i de større byer som Århus eller København, så er der et hav af køreskoler, som du skal vælge imellem.

Her kan du læse mere om, hvad du skal overveje, når du skal vælge en køreskole.

Kig på prisen

Visse ting vil koste det samme ved alle køreskoler, men den samlede pris kan stadig variere en del fra køreskole til køreskole. Når der er mange, kan de gå to veje: enten kæmper de om elever med lave priser, eller også så er de dyrere, fordi de ligger centralt i en stor by.

Du skal desuden huske, at den pris, de angiver, er uden eventuelle ekstra køretimer og prøver. Dumper du teoriprøven eller den praktiske køreprøve, så skal du nemlig betale for at tage dem igen.

Lynkursus eller ej?

Nogle køreskoler tilbyder et lynkursus. Her kan du tage kørekort på meget kortere tid. Det betyder dog, at alt din undervisning skal presses ind på kortere tid, så det kræver, at du har tiden i hverdagene.

Haster det med kørekortet, kan det dog være en rigtig lækker løsning for mange.

Overvejer du et lynkursus, så er det derfor vigtigt, at du tjekker, om de køreskoler, som du overvejer, tilbyder lynkursus.

Det fremgår normalt af deres hjemmeside, hvor du også kan læse mere om deres priser, og hvornår deres hold starter.

Særlige hensyn

Har du brug for, at der bliver taget særlige hensyn til dig, så er det vigtigt, at du ringer til den valgte køreskole, inden du melder dig til. Her kan de fortælle, om det er muligt for dem at tage disse hensyn, og det gør det nemmere for alle parter, at det er afklaret på forhånd.

Det kan være både fysiske og psykiske hensyn. Har du et fysisk handicap, så kan det være, at bilen skal være bygget specialet. Er du meget nervøs for at tage kørekortet, så vil mange køreskoler tage særligt hensyn til dig. Du kan altid bede om ekstra køretimer, så du føler dig ekstra godt klædt på, inden du skal til den store køreprøve. Der er mange muligheder for hensyn.