Find de helt rigtige dukker & bamser til din lille guldklump

Dukker & bamser hører barndommen til. Der er rigtig mange gode egenskaber ved dukker og bamser, som både kan være lærerige og give barnet tryghed. Der er derfor ikke helt lige meget, hvilke dukker & bamser man køber til sit barn. Er du lidt i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber dukker og bamser, så læs med her.

En bamse er meget mere end bare en bamse

De gode egenskaber ved dukker og bamser er:

 • De giver tryghed
 • De lærer barnet om sociale færdigheder gennem rolleleg
 • De motiverer barnet til leg

Undgå at købe ting til barnet på udenlandske webshops af sikkerhedsmæssige årsager

Man skal dog være opmærksom på, at der også kan være nogle sikkerhedsmæssige forholdsregler i forhold til at købe dukker & bamser. Her i EU har vi nogle gældende lovkrav, der medfører, at man roligt kan købe legetøj til sit barn her i landet. Køber man derimod legetøj og bamser med videre på udenlandske webshops, så kan man altså risikere, at der for det første kan være risici i form af kvælningsfare eller lignende på grund af små dele, eller at legetøjet er spækket med farligt kemi.

Det anbefales derfor på det kraftigste, at man holder sig til at købe ting til barnet på danske webshops, så man ikke udsætter barnet for unødig fare eller skadelige kemikalier. Det kan godt være, at man kan få en masse billigt, men tænk over, om dit barn ikke er de kroner mere værd.

Bamser til den nyfødte i rolige farver

Børn elsker nuttede bamser. De virker beroligende på barnet – og så elsker børn bløde bamser. Desto blødere desto bedre er de at putte sig ind til. Det helt lille barn bliver nemt overstimuleret. Her spiller farverne blandt andet en stor rolle. For de helt nyfødte, der er det bedste faktisk sort/hvide farver eller i hvert fald afdæmpede farver, hvis bamsen skal have en beroligende og betryggende effekt. Derfor vælger mange at købe barnets første dukker & bamser i rolige og afdæmpede farver.

Sådan udvælger du de ideelle dukker & bamser til dit barn

Den ideelle bamse er lavet af høj kvalitet og gerne håndlavet. Den er lavet af økologiske materialer, så barnet skånes for kemi og så skal den gerne være mulig at vaske, så den ikke forvandler sig til en bakteriebombe. Er du enig i, at disse kriterier er vigtige for dit barn, så kan du kigge nærmere på gode kvalitets dukker & bamser fra mærkerne:

 • Spinkie
 • Alimrose
 • These Little Treasures
 • Maileg
 • Bloomingville
 • Franck & Fischer
 • Gamcha
 • Fabelab
 • Nana Huchy
 • Wonderforest & co.

Dukker & bamser fra disse mærker kan købes i Danmark. De er alle designet med barnets bedste for øje, og der er derfor ikke gået ned på kvalitet for at holde prisen i bunden. Alligevel fås de til overkommelige priser. Blandt andet kan man få en rigtig sød æsel rangle fra Nana Huchy til bare 129 kroner eller en sød kaninbamse fra Spinkie til 189 kroner. Man kan også købe en hel familie af nuttede kaniner fra Wonderforest & co. Til 495 kroner.

Ellers finder du blandt disse gode mærker alt fra overdådige svaner, eventyrlige enhjørninger, nuttede flagermus, smarte kænguruer og nærmest alt, hvad det lille barnehjerte kunne tænke sig. Se barnets første bamse lidt som en del af babyudstyret. Bliver det til yndlingsbamsen, så kommer den til at følge dit barn i tykt og tyndt gennem mange år, og derfor er det en god investering. Prøv at tænk tilbage på din egen barndom – kan du måske huske, hvad din yndlingsbamse var?