Den simple forklaring er kalorieindtag vs. kalorieforbrug

Ingefærshot

Jeg har, som så mange andre, været på utalige slankekurer, spist efter min blodtype, holdt mig fra gluten, ikke indtaget mad med tilsat sukker ect.

Uanset hvilken kur jeg har afprøvet eller levet efter, har det aldrig fungeret som en holdbarløsning.

Så er du ligesom mig, træt af at have dårlig samvittighed over at have en kaffeaftale med en veninde, spise en is med kæresten eller tage en pandekage til fødselsdagsbrunch med familien? Så vil du måske kunne bruge min tankegang til at leve et sundt liv, med en stabil vægt og uden den evige dårlig samvittighed over at nyde et stykke kage.

For to år siden, oplevede jeg en stor sorg. Under min bearbejdning af min sorg, forsvandt min appetit fuldstændigt. Det mindre indtag af mad resulterede selvfølgelig i, at jeg tabte mig mere end jeg nogensinde har gjort.

Nu skal det ikke lyde som om, at jeg anbefaler dig at sørge! Men, efter min sorg var bearbejdet og jeg igen så lyst på tingene, var det meget tydeligt for mig hvorfor de mange kurer ikke har virket for mig.

Det er biologisk set, kun muligt at tabe sig, hvis man indtager færre kalorier end man forbrænder.

Min appetit er heldigvis kommet tilbage, men jeg har nu fokus på at holde mit kalorieindtag nede. Jeg vejer og måler ikke mine måltider for at holde styr på de daglige antal kalorier, men jeg kigger på de mængder af mad jeg indtager på en dag.

 

De små hverdagsvaner der gør en forskel

Jeg vil give dig, mine hverdagsvaner der virker for mig. Du skal huske på, at det kun er idéer og tricks.

 

Ingefærshot Morgenmaden:

Fedt og proteiner. Jeg har erfaret, at en morgenmad fyldt med proteiner og fedt fungere bedst for mig. Jeg starter altid min morgen ud med et knækbrød med en skive ost og et spejlæg samt et ingefærshot.

 

Frokost:

Brug grønsager som pålæg på din rugbrød. I stedet for at spise en skiverugbrød med pålæg og grønsager ved siden af, kan du spare pålægskalorierne ved at bruge grønsagerne som pålæg.

Lav f.eks. en tomatmad med italiensk salat og sky. Prøv at se om du kan holde din frokost nede på en skive rugbrød.
Ved at indtage fedt, som f.eks. italiensksalat, vil dit blodsukker holde sig mere stabilt.

 

Aftensmaden:

Hold dig til en tallerken. Det er her man skal have gode evner til ikke at spise med øjnene.

 

Plads til alt det sjove

Jeg ved godt, at det lyder som nogle strenge regler, men med det lavere kalorieindtag er der masser af plads til en kaffe med en veninde, et stykke fødselsdagskage osv.

 

Derudover, kan du medfordel begynde at planlægge din uge og glæde dig til de sødere sager. Ved du f.eks. at du skal i byen med veninderne lørdag. Så lad vær med at købe chips til fredagens film. På den måde kan du uden at tænke over det, spise de chips der står på bordet og drikke en ekstra drink.

 

 

Husk at få mineraler og vitaminer

Det nytter selvfølgelig ikke, at du kun indtager søde sager. Selvom du vil se et vægttab, hvis dit kalorieindtag er mindre end dit forbrug. Din krop og organer skal også have det godt.

Som nævnt, drikker jeg hver morgen et ingefærshot. Ingefær er en superfood der indeholder et hav af mineraler og vitaminer. Jeg køber oftest mit ingefærshot hos Slowjuice Copenhagen. Her kan dine ingefærshot købes online på deres webshop og levereres direkte til din dør.

Vil du prøve at starte din morgen med ingefærshots? Så kan du læse mere på deres hjemmeside. Ingefærsshot købes her.