3 grunde til at få tjekket dit syn

Det kan være svært at vide om ens syn er blevet forværret hen over årene. Det er derfor vigtigt, at regelmæssigt få fortaget en synstest.

1. Få tjekket dit helbred

Når du får taget en synsprøve, tjekker optikeren ikke kun dit syn, men de tjekker også ofte dine øjnes helbred. Et sundhedstjek af dine øjne er vigtigt, da man  kan opdage sygdomme eller tegn på helbredsproblemer tidligt. Når du får fortaget et sundhedstjek vil optikeren måle dine øjnes indre tryk, og det gøres ved et let pust i øjet. Selvom det lyder ubehageligt er det faktisk slet ikke så slemt. En sådan test kan være med til at opdage grøn stær i et tidligt stadie, og du har derfor bedre chancer for at bekæmpe det. Derudover får du taget et farvebillede af din nethinde, som kan være med til at opdage sygdomme som eksempelvis forhøjet blodtryk, øjensygdomme, diabetes eller hjerte/karsygdomme.

2. Ændret styrke

Hvis du allerede bruger kontaktlinser eller briller er det vigtigt at få fortaget en regelmæssig synstest. Den styrke som du har kan nemlig ændre sig i løbet af årene. For at være sikker på, at dit syn er helt skarpt, er det anbefalet at man får fortaget en synsprøve en gang hvert andet år. Hvis du bruger kontaktlinser er det rimelig nemt at få ændret styrken i dine kontaktlinser. Det behøver ikke nødvendigvis at betyde en prisstigning. Bruger du derimod briller kan det blive lidt dyrere. Her kan din optiker rådgive dig om, hvorvidt dit syn har ændret sig drastisk nok til, at det kræve nye glas.

3. Forværret syn

Selvom du altid har fået at vide, at dit syn er som det skal være, kan det sagtens have ændre sig i løbet af årene. Det er ikke noget, som du nødvendigvis har lagt mærke til, og det er derfor vigtigt at få fortaget en synsprøve. Prøv derfor at vær opmærksom på om du får hovedpine lidt oftere end du plejer, eller om du tager dig selv i at knibe øjnene sammen. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så er det tid til en synsprøve.

Hvis du ikke har fået taget en synstest for nyligt, har vi forhåbentligt fået dig overbevist om, at det er tid. Du kan med fordel tjekke https://www.jessenbriller.dk/ hjemmeside ud. Med butikker i både Århus og Risskov er der ingen undskyldning for at vente længere på en synstest.